Reinsdyrkebab med tyttebærdressing, sopp og eplebiter

MED REIN SKAV

Oppskriften gir 4 porsjoner

KEBAB

FREMGANGSMÅTE

Ta reinsyrskavet ut av frysreen og la pakken ligge uåpnet på kjøkkenbenken mens du gjør klart resten.

Bland sammen krydderne til kjøttet og sett det til side.

Rør sammen rømmen, saltet og pepperen i en skål. Rør inn halvparten av tyttebærsyltetøyet. Resten av syltetøyet rørere jeg bare sånn halvveis inn sånn at det blir litt fargespill i dressingen. Bruk et godt tyttebærsyltetøy med mye bær og forholdsvis lite sukker.

Varm opp pitabrødene i stekeovnen. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle når de er varme sånn at de holder seg myke.

Del agurken, paprikaen, eplet og vårløken i småbiter og halver cherrytomatene og ha i hver sine små skåler.

Del sjampinjongen i små terninger. Ha olivenoljen i en stekepanne og stek soppen på høy varme til den begynner å bli gyllen. Hakk opp hvitløken og ha i stekepannen. Da kan du dempe varmen litt samtidig og la det surre i 3-4 minutter. Ha det over i en liten skål. Er det olje igjen i panna, lar du den være i til steking av kjøttet.

Skru opp varmen på stekepannen igjen og ha eventuelt i mer olje. Ha i reinsdyrskavet og dryss over krydderblandingen. Bland det sammen. Fres og stek kjøttet på høy varme i ca. 2 minutter. Det er så tynne skiver at det blir gjennomstekt med eng gang det rekker å bli gyllent.

Da er det klart for å spise.

Sett skålene på bordet så kan alle fylle på med alt det fyllet som de vil ha.

REINSDYRSKAVET

  • 400 g reinsdyrskav

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts malte korianderfrø

  • ½ ts paprikapulver

  • ½ løkpulver

  • ½ ts salt

  • ½ ts nykvernet pepper

TYTTEBÆR OG RØMMEDRESSING

  • 1 ½ dl rømme

  • ½ ts flaksalt

  • ½ ts nykvernet pepper

  • 1-1½ ss tyttebærsyltetøy

TILBEHØRET

  • 4 pitabrød

  • ½ agurk

  • ½ rød paprika

  • ½ grønt eple

  • 3 vårløk

  • 10-12 cherrytomater

  • 100 g blandet grønnsalat

  • 200 g sjampinjong

  • 2 ss olivenolje

  • 2 fedd hvitløk