reinsdyr suppe med eple og timian

MED GRYTE KJØTT

Oppskriften gir 4 porsjoner og tar 1 time å lage

WEB.jpg

FREMGANGSMÅTE

Start med å tine grytekjøttet før bruk. Legg det gjerne i kjøleskapet over natten før det skal brukes. 

Varm halvparten av smøret i en stor gryte, gjerne en jernpanne. Ha i litt timian før du bruner halvparten av kjøttet. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet til side før du bruner den andre halvparten i resten av smøret sammen med timian, salt og pepper. Legg til side. 

Skjær den hvite delen av purren i tynne ringer, og ha det oppi gryta. Surr det et par minutter til det er mykt og blankt. Ha oppi kjøttet igjen og tilsett grønnsakskraft*. Du kan også bruke reinsdyrkraft eller kjøttkraft om du har det tilgjengelig. Det vil bare gi en dypere og rikere smak. 

Gi gryta et oppkok før du skrur ned nemperaturen og la det småputre en halvtime. Fjern skummet som dannes på toppen underveis før du tilsetter resten av ingrediensene. Dette gir en klarere suppe (glemmer som regel dette steget og får en litt mer grumsete suppe – det smaker like godt!).

Skrell potet, gulrot og persillerot. Del i omtrent like store terninger. Del eplene også i terninger, men disse trenger du ikke skrelle. Ha det oppi gryta når det har gått ca en halvtime. La det koke videre i en halvtime, eller til grønnsakene er møre og faller litt fra hverandre. 

Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød, godt smør og litt ekstra timian. 

INGREDIENSER

  • 1 pose Min Boazu grytekjøtt av reinsdyr (800 g)

  • 1 stk salathode, som crispy, romano eller hjertesalat

  • 2 ss smør

  • 1 håndfull frisk timian

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 purre, kun det hvite

  • 1,5 l grønnsakskraft*

  • 300 g kokefast potet

  • 300 g gulrot

  • 300 g persillerot

  • 2 røde epler

 

TIL SERVERING

  • Flatbrød

  • Godt Smør