REINSDYRTARTAR

MED YTREFILET(4 porsjoner)

Overrask gjestene med hjemmelaget tartar av Rein Ytrefilet og velkomponert tilbehør.

oppskrift_tartar.png

INGREDIENSER

  • 400 g finhakket Rein Ytrefilet

  • 2 stk sjalottløk, finhakket

  • 2 ss finhakkede urter som timian eller persille

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

TILBEHØR

  • 1 glass syltede gresskar

  • 1 lite glass viltgele, feks. tranebær og rognebærgele.

  • Noen lett forvellede sopp, feks. kantarell

  • Lett forvellet grønnkål

  • Noen friske syreblader

  • 1 liten persillerot skåret i tynne skiver og fritert

  • 4 biter grovt flatbrød

SYLTEDE GRESSKAR

  • 1 kg gresskar

  • 4 dl eplecidereddik (eller vanlig 7% eddik)

  • 750 g sukker

40 g revet frisk ingefær

TILBEREDNING

Syltet gresskar er det mulig å kjøpe ferdig i butikk men det ligger ved en oppskrift for de som har lyst til å prøve seg på å lage det.
Vi har brukt en viltgele laget på tranebær og rognebær men en ren rognebærgele vil også smake helt utmerket til denne retten.

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut frøene. Del så opp gresskaret i 1 x 1 cm store terninger.

Kok opp eddik, sukker og ingefær. Tilsett gresskarterningene. Kok til terningene er blanke og møre. Ha terningene over i rene, varme og tørre glass.
Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene.
Skru lokk på glassene. La glassene stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. 

Bland og form fire like store boller av reinsdyrtartaren. Anrett tartaren på grovt flatbrød og pynt med tilbehøret.