ReinsdyrCURRY MED KANTARELLER

MED GRYTE KJØTT

Oppskriften gir 4 porsjoner

Reinsdyrcurry_3.jpg

FREMGANGSMÅTE

Kok ris etter anvisning på pakken. Stek kantarellene i en varm panne med litt smør, sett til side. Hvis du bruker tørket kantarell må denne legges i bløt 30 min før bruk. 

Finn en stor kjele og tilsett olje, legg i hakket hvitløk og fres raskt før du tilsetter reinsdyrkjøttet. Bland inn karripulver, spisskummin, gurkemeie og revet ingefær. La det frese i noen minutter

Så rører du inn tomatpure, chili og løk. La det godgjøre seg i noen minutter før du heller i vannet. Kok opp, sett på lokket og la det småputre i ca. 10 minutter. Bruker du tørket kantarell legger du dette i suppen nå.

Så tilsetter du yoghurt, røren inn og lar det koke i 5-6 minutter før du tilsetter soppen og lar den trekke i sausen helt mot slutten. Smak til med salt, pepper og pynt med bladpersille

DU TRENGER:

300 g jasminris

250 g kantareller eller 150 g tørket kantarell

Rapsolje til steking

4-5 fedd hvitløk, hakket

800 g Min Boazu, Rein Gryte

2 ss karripulver

1 ss spisskummin

1/2 ts gurkemeie

4 ts revet ingefær

2 ss tomatpure

1 frisk chili

2 stk løk grovhakket

2 dl vann

3 dl yoghurt

Frisk bladpersille til topping