rask nudelsuppe med reinsdyr

MED GRYTE KJØTT

Oppskriften gir 4 porsjoner

Nudelsuppe_1.jpg

FREMGANGSMÅTE

Vask, rens og kutt chili, vårløk og koriander. 

Kok nudler etter anvisning på pakken, sil av vannet og sett til side. Varm litt smør i en stekepanne og fres kjøttet. Krydre med salt og pepper og sett til side. 

Stek soppen raskt i en tørr panne med litt nøytral olje. Når alt vannet er fordampet tilsetter du litt smør, salt og pepper. Smak gjerne til med litt soyasaus hvis du ønsket det. Kok opp viltfkraften/fondet, smak til med soyasaus. 

Legg nudler, sopp, chili, vårløk i suppeskåler og hell over kraft. Topp med koriander og server med limeskiver. 

DU TRENGER:

800 g Min Boazu, Rein Gryte
2 l med viltkraft eller fond, gjerne hjemmelaget

300 g risnudler

250 g østersopp

smør og nøytral olje til steking av sopp

1 stk grønn chili, i skiver

3 stk vårløk, i skiver

Noen håndfulle koriander, grovhakket

Limeskiver til servering

Soyasaus etter smak

salt og pepper etter smak